Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 13 - DECEMBER 2023

SCHOENMAKERIJ TICO

“Ik ben elke dag druk in de weer met mijn drie winkels, maar maak ook altijd tijd vrij voor de dingen die echt toe doen in het leven”, vertelt Tico. “En dat is aan het welzijn van anderen denken: jong en oud. Dit geeft mij zoveel voldoening om hier nog jaren mee door te gaan”.

ZOETERMEER: BEDANKT!

Maar dit kan Tico niet in z’n eentje allemaal volbrengen. Gelukkig is de Zoetermeerse gemeenschap hem trouw en steunen zij hem hier dan ook bij. En zo houdt hij het al lang vol!

STAGEPLEK
Tico is in Zoetermeer en zelfs daarbuiten bekend geworden door de jongeren die hij hoogstpersoonlijk van de straat plukt en een stageplek of zelfs werk bezorgd bij één van zijn schoenmakerijen. Daar kunnen Tico en zijn jongeren schoenen van onder meer Greve, Van Bommel en Van Lier met de originele onderdelen in topconditie houden. Hij leert ze het vak en laat zien dat hard werken beter wordt beloond dan op straat hangen.

50+-ERS OPLEIDEN
Als Zoetermeerse ondernemer is Tico door AmbachtNederland gevraagd om 50-plussers op te leiden tot schoenhersteller. Hij is een schoolvoorbeeld hoe de Ambachtsacademie werkt volgens het principe meester-gezel. Leerlingen worden in de praktijk geschoold door een leermeester. Het is een gebouwloze school, want de opleiding vindt in zijn eigen bedrijf plaats.

LIEFDE VOOR OUDEREN
Eenmaal per jaar gaat hij met zijn team schoenmakers naar de ouderen in de verschillende verzorgingshuizen in Zoetermeer. Daar repareert en poetst Tico gratis de schoenen van de ouderen. Terwijl de ouderen wachten op hun schoenen wordt in het verzorgingshuis het heel gezellig gemaakt. Zo wordt er o.a. een Bingo met mooie prijzen, gedoneerd door diverse Zoetermeerse ondernemers, georganiseerd door Juliette en Ron Meurs. Zorgt kapster Nancy dat een aantal bewoners er weer goed gekapt uitzien. En IJssalon Zinn, van het heer-lijkste ijs in winkelcentrum Rokkeveen, deelden hun welbekende bakjes met ijs uit.

SCHOENMAKERIJ TICOVRAAG
Ook wil Tico een leuke dag voor kinderen bezorgen. Voor velen zit er tijdens de zomervakantie een vakantie naar het buitenland er helaas niet in. “De hele dag blije gezichtjes zien, is waarom ik dit allemaal doe”. Helaas kan dit niet zonder de steun van bedrijven in Zoetermeerl die hiervoor zorg kunnen dragen! “Bent u eigenaar van een bedrijf die voor deze groep kinderen iets leuks kunnen organiseren of werkt u in zo’n bedrijf? Dan zou ik willen vragen of u een aantal tickets beschikbaar kan stellen? Zo kunnen we met z’n allen een mooie glimlach op de gezichten van deze kinderen toveren!”.

DRIE VESTIGINGEN
Naast zijn steun aan goede doelen heeft Tico natuurlijk ook nog zijn eigen schoenmakerij. Bij de vestigingen in het Stadhart (2) en Oosterheem kunt u terecht voor het ambachtelijk herstellen van (wandel)schoenen. Ook van originele materialen van bekende merken als Van Bommel, Van Lier en Greve. Natuurlijk kunt u ook terecht voor het bijmaken van alle soorten sleutels én messen en schaatsen laten slijpen. Zoekt u veters, Tico heeft deze ook in verschillende kleuren. Teveel om op te noemen!

VOEDSELBANK
Eind november ging Tico weer aan de slag voor de Voedselbank. In dit geval een project met een speciaal tintje, want ongeveer tien jongeren die hij steunt helpen hem met deze actie. Zij helpen Tico bijna elke dag in de winkels, maar steken nu de handen uit de mouwen voor de Voedselbank. “Zij gaan mij helpen met het gratis repareren van schoenen voor mensen die zijn aangewezen tot de Voedselbank”, vertelt Tico. “Zo kunnen de jongeren ook zien hoe zwaar het leven kan zijn. Ik kan het niet in mijn eentje en ben blij dat de jongeren mij willen helpen.”

SCHOENMAKERIJ TICO
Luxemburglaan 150
2711 EH Zoetermeer
079 - 360 80 96

Westwaarts 41b
2711 AD Zoetermeer
079 - 351 69 31

Oosterheemplein 409
2721 NG Zoetermeer
079 - 321 78 73

www.schoenmakerijtico.nl

Ma t/m za. van 9.00 tot 18.00, zo. van 12.00 tot 17.00 uur
Stadshart 7 dagen per week open!