Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 4 - 2024

FOOT CARE CENTER

Ellen van der Heijden. Jarenlang combineerde zij een administratieve baan bij de politie met een schoonheidssalon aan huis. Rond 2007 nam de vraag naar pedicure toe en besloot zij het roer volledig om te gooien. Als pedicure heeft zij inmiddels meer dan 20 jaar ervaring. Sinds 2023 is Foot Care Center gevestigd in Gezondheidscentrum Palenstein.

Met meer dan 20 jaar ervaring zijn jouw voeten bij Foot Care Center in goede handen!

“Goede voetzorg is essentieel. Dat merk je pas als er iets met je voeten aan de hand is,” vertelt Ellen. “Een pedicurebehandeling is geen luxe, je loopt gemiddeld 8.000 tot 10.000 stappen per dag. Je voeten hebben dus heel wat te verduren en verdie-nen goede verzorging. Nu het weer blotevoetentijd wordt, zien we veel patiënten met verborgen voetenleed waaronder schimmelnagels, lik-doorns, traumanagels, overmatige eelt, wratten en hallux valgus. Gelukkig biedt onze expertise uit-komst. Als gecertificeerd medisch pedicure ben ik gespecialiseerd in
de reuma-, diabetesvoet en oncologische voetproblematiek.”

FOOT CARE CENTER

SPECIALISATIE ONCOLOGISCHE VOET
“De grijze golf komt eraan. Dat zien we aan de toename van nieuwe diabetes- en reumapatiënten. Zij hebben een verhoogd risico op voetproblemen en om ernstige complicaties te voorkomen verdienen ze specifieke zorg en aandacht. Tijdens de intake brengen we de risicofactoren en mogelijke oorzaken in kaart waarna we de behandeling starten. We zien ook steeds meer oncologische patiënten met hand-, voet- en huidproblemen als gevolg van chemokuren. Zo moet 20% de medicatie aanpassen voor minder last van bijwerkingen. 55% Moet stoppen vanwege de ernstige gevolgen van medicatie op handen en voeten. We bieden deze patiënten goede hand-vatten, zodat ze het chemotraject veilig kunnen vervolgen zonder bij-komende voet- en/of handproblemen.”

EFFECTIEVE & VEILIGE AANPAK SCHIMMELNAGELS
“Een schimmelinfectie aan je nagel(s) kun je oplopen op plaatsen waar warmte en vocht samenkomen zoals zwembaden, sauna’s en sportscholen. Bij één op de drie mensen begint de infectie meestal aan de rand of onderkant van de nagel en verspreidt zich langzaam naar de rest van de nagel(s). Het resultaat is een verkleurde, verdikte en brokkelige nagel die er onaantrekkelijk uitziet. Vaak gaat het ongemak gepaard met jeuk, pijn en een onaangename geur. Nietsdoen is geen optie. We bestrijden schimmel- oftewel kalknagels met geavanceerde lasertechniek, de Fox Laser, in combinatie met FunghiClear, een hoogwaardige  antischimmel-middelspray met 100% natuurlijk actieve ingrediënten voor thuis-gebruik. Deze nagenoeg pijnloze behandeling is een unieke methode om schimmelnagels succesvol aan te pakken en de nagels gezond te laten teruggroeien. Samen met Jan Willem Eleveld, de producent van Funghi-Clear, heb ik een fasekaart ontwikkeld waarop je precies kunt volgen in welke fase jouw schimmel-nagel zich bevindt. Zo willen we het probleem zichtbaar maken en laten zien dat onze cliënten vooruitgang boeken, zodat ze niet afhaken. Daarnaast maken we ook voortgangsfoto’s die we samen met de cliënt evalueren .”

WIE ZIT ER IN DE STOEL?
“Als je met een voetklacht komt, onderzoeken we eerst mogelijke oorzaken. Ligt het aan je schoenen? Heb je een nieuwe knie of heup? We analyseren wie er in de stoel zit en hoe we jouw voetklachten kunnen aanpakken. Het welzijn van onze cliënten staat voorop. Tot slot volgen we strikte hygiënevoorschriften voor een veilige en hygiënische omgeving. Voet- en/of handklachten? Blijf er niet mee rondlopen!

LASER SATURDAY
Wil je een schimmelnagelconsult, behandeling van de nagels inclusief laserbehandeling op zaterdag? Boek dan nu je afspraak via de site of vraag meer informatie aan o.v.v. Laser Saturday!

FOOT CARE CENTER
Schoutenhoek 43B
2722 EJ Zoetermeer
079 - 593 93 09
info@footcarecenter.nl
www.footcarecenter.nl