Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 4 - 2024

FENG LI PRAKTIJK

Feng Li Wang heeft inmiddels al achttien jaar ervaring met de Chinese Tui Na massage en sinds twee jaar heeft zij haar eigen massagesalon Feng Li aan de Dorpsstraat 106 met ruime parkeergelegenheid in de directe omgeving.

Chinese massage is totale ontspanning

“In de Chinese geneeskunde ben je eigenlijk nooit uitgeleerd,” vertelt Feng Li in haar massagesalon die bestaat uit een sfeervolle ontvangstruimte en twee massageruimtes. “We kijken nu eenmaal anders naar het lichaam. Alles in ons lichaam is op een of andere manier met elkaar verbonden en verstoring ervan kan in diverse lichamelijke klachten resulteren. Een Chinese massage wordt ook wel Tui Na genoemd en betekent letterlijk “duw en grijp”. Veel mensen ervaren het dan ook als een pittige massage die niet alleen ontspanning creëert, maar ook lichamelijke pijntjes geneest. Je hebt maar één lichaam en daar moet je zuinig op zijn!”

BALANS TUSSEN YIN EN YAN HERSTELLEN
“Er zijn volgens de traditionele Chinese geneeskunde twaalf verschillende meridianen oftewel energiebanen. Ze lopen door je lichaam en verbinden je organen, zintuigen en geest met elkaar”, legt Feng Li uit. Deze energiebanen kunnen door fysieke en/of emotionele problemen blokkeren. Door het lichaam op bepaalde plekken te duwen, draaien, trekken en knijpen activeren we specifieke acupunctuur-punten die op de energiebanen liggen. Zo heffen we uiteindelijk de blokkades op en kan de Qi oftewel de levensenergie weer vrij stromen.”

VERSCHILLENDE MASSAGEMETHODIEKEN
“Naast de Tui Na massage kunnen mensen hier ook terecht voor voetmassage/pedicure en andere massagemethodieken zoals een hotstone-massage, moxatherapie, cupping of een ontspanningsmassage. Een andere traditionele Chinese geneesmethode is Gua Sha dat letterlijk vertaald “schrapen” betekent. Met een platte Jadesteen beweeg ik op de huid langs strategische drukpunten. Omdat je bloedsomloop hierdoor een boost krijgt en gifstoffen actief worden afgevoerd, krijgt je huid een supergezonde kleur. Kom gewoon eens langs en ontdek welke Chinese massagemethodiek het best bij jou past,” besluit Feng Li enthousiast.

FENG LI PRAKTIJK
Dorpsstraat 106
2712 AN Zoetermeer
06 - 877 854 86
www.fenglipraktijk.nl