Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 4 - 2024

SCHOENMAKERIJ TICO

Er is niets ergers dan wanneer je wilt gaan wandelen en je zool zit los of is versleten. Bovendien ook nog eens gevaarlijk. Een ongeluk zit in een klein hoekje.... Deze grote gevolgen wil je voor zijn! Ga met je stappers op tijd langs bij Schoenmakerij Tico.

Berg- en wandelschoenen als nieuw

In zijn drie filialen: Passage (Luxemburglaan), AHXL-passage (Westwaarts) en Oosterheemplein kun je terecht om je favoriete schoen weer als nieuw aan te voelen. Een proces waarbij de oude zolen van de wandelschoenen worden verwijderd en vervangen door nieuwe zolen. Dit wordt gedaan om de levensduur van de wandel- en bergschoenen te ver-lengen en daarmee kosten te bespa-ren. Met zijn jarenlange maatschap-pelijke en professionele inzet is Tico een bekend gezicht in Zoetermeer.

TOPCONDITIE
“Wij hebben alles om de mooie schoenen van onder meer Greve, Van Bommel en Van Lier in topconditie te houden. Laten verzolen, maar ook de onderhoudsproducten voor deze merken zijn in alle filialen te krijgen. Natuurlijk hebben we ook voor gewone schoenen verschillende steunzolen, binnenzolen en schoenbedzolen. Datzelfde geldt voor orthopedische- en damesschoenen. We kunnen zelfs dameslaarzen laten innemen of juist breder laten maken. De laars kunnen we zo speciaal op maat maken. En we kunnen schoenen altijd laten reinigen en stomen, zodat ze weer als nieuw lijken.”

SCHOENMAKERIJ TICO

PROFESSIONELE SCHOENENREINIGER
De Scarpa Vapor is een speciale machine voor het reinigen van alle soorten schoenen. Door stoom met een reinigingsmiddel te injecteren en vervolgens met een speciale borstel te bewerken, kan de stoomreiniger vuil oplossen en verwijderen. “We willen de schoen als nieuw krijgen. Ideaal voor als bijvoorbeeld dure schoenen die vies zijn geworden na een avondje stappen en weer een tijdje de kast ingaan.”

DROGEN EN BACTERIËN DODEN
Naast de stoomreiniger heeft de Scarpa Vapor ook een droogkast. De schoenen worden daarin op een veilige manier gedroogd en tegelijkertijd gedesinfecteerd. Hete lucht zorgt ervoor dat de schoenen snel drogen en dat leer zacht blijft. De ingebouwde ozonlamp zorgt voor eliminatie van bacteriën en laat zelfs nare geurtjes verdwijnen.

OVERAL VETERS
Tico is bovendien gespecialiseerd in veters, voor schoenen van dure merken, sneakers en kinderschoenen. “Ik heb van alles. Veters met lichtjes erin, leren veters, stretchveters, satijnenveters. En natuurlijk in veel verschillende kleuren. Ook heb ik grote rollen veters, zodat ik ze precies op maat kan knippen en je nooit meer veel te lange of te korte veters hebt.” Is jouw veter al kapot? Tico kan het uiteinde weer maken met een nieuwe veterpink, in vier verschillende kleuren. Naast allerlei soorten veters vind je in de knusse schoenmakerij in de Passage ook een nieuwe lijn leren portemonnees en riemen. Ook laatstgenoemde kunnen op maat gemaakt worden. De bekendste schoenmaker van Zoetermeer kan ook naamplaten leveren en sleutels laten bijmaken. “Die worden gemaakt, terwijl de klant wacht. Een gewone sleutel, autosleutel, puntjessleutel, met of zonder certificaat.”

SCHOENMAKERIJ TICO
Westwaarts, Luxemburglaan en Oosterheemplein
079 - 360 80 96
www.schoenmakerijtico.nl