KIWANIS ZOETERMEER & DE HOOP

Verborgen armoede staat inherent aan verborgen verdriet. Voor veel kinderen is het ondernemen van uitstapjes en gezellige activiteiten de normaalste zaak van de wereld. Voor andere kinderen is deelname aan eenvoudige activiteiten om financiële redenen een utopie. 

Open je hart voor de glimlach van een kind!

“Kiwanis Zoetermeer bestaat uit een groep actief betrokken mensen die gezelligheid, netwerken en iets voor kinderen willen betekenen hoog in het vaandel hebben staan,” vertelt Lisette die in het dagelijks leven makelaar is. “Daarnaast speelt ook het sociale aspect een belangrijke rol en leren we heel veel van elkaar.” “Het woord Kiwanis, van de Ochipew Indianen, betekent “wij hebben plezier” en “wij laten van ons horen”, vervolgt voormalig juniorkamerlid in Zoetermeer en zelfstandig ondernemer Michel. “De serviceclub komt oorspronkelijk uit Amerika, zet zich in het bijzonder in voor kinderen en bestaat inmiddels 103 jaar. Ruim vijftig jaar geleden startte Kiwanis in Amsterdam. In grote lijnen functioneert iedere serviceclub hetzelfde. Toch pakken wij projecten meestal op een andere manier aan. Verder waken we voor vergrijzing. De behoefte aan vers bloed verdient dan ook de hoogste prioriteit. Samen bereiken we meer. Een kwestie van krachtenbundeling!”

KIWANIS ZOETERMEER & DE HOOP

We organiseren jaarlijks Kinderen Actief in Zoetermeer (KAZ) voor kinderen met de ZoetermeerPas in samenwerking met Stichting Leergeld, Piëzo, de gemeente Zoetermeer en Kledingbank MEVE. Afgelopen zomer hebben wij de kinderactiviteiten van Zondag in het Park gesponsord en begeleid. Hierdoor kon ieder kind actief zijn en cultuur proeven met de familie. Onlangs vond de Herwerden- Kiwanis-Sponsor-ride plaats die een oogbesturingscomputer voor de zwaar gehandicapte kinderen van kinderdienstencentrum De Bolsterberg opleverde en binnenkort komt het Sinterklaasfeest eraan. We doen dus heel veel. Ons uitgebreide netwerk met uiteenlopende expertise maken de realisatie van veel projecten mogelijk. Iets doen voor kinderen verrijkt je leven,” aldus Michel.

KIWANIS ZOETERMEER & DE HOOP
Laagdrempelige serviceclub die zich samen met de gemeente Zoetermeer en het bedrijfsleven inzet voor minderbedeelde kinderen. De leden zijn actief betrokken en pakken jaarlijks diverse projecten aan. Geen woorden maar daden dus. Twee keer maand komen de leden bijeen voor een borrelvergadering, bedrijfs-bezoek of lezing. “Tijd is een kwestie van keuzes maken. Spreekt ons motto jou aan en wil je ons versterken? Mail dan je gegevens en maak kennis met onze enthousiaste leden tijdens een vergadering of een bedrijfsbezoek. Kom gewoon eens langs!” besluit Lissette. 

kiwanisdehoop@gmail.com
www.kiwaniszoetermeer.nl